Регистрация

Връткави брускети за ценители

Автор:
elenkova
|
Дата:
17 Feb
|
Видяна:
939
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 кубче пилешки бульон

50 мл топла вода

150 мл сметана (млечна, течна, готварска)

150 мл мляко

50 г масло

2 с.л. брашно

200 г настъргано жълто сирене (кашкавал, ементал, гауда, чедър или друго)

5 ивици бекон (запържен и натрошен)

1 голяма глава лук, нарязан на тънки филийки

170 г варено пуешко, тънко нарязано

2 багети, нарязаи на филийки

магданоз

Начин на приготвяне:

Разтворете бульона в топла вода и равните количества сметана и мляко. В тенджера се разтапя маслото и се добавя брашното. Смесете и варете, докато сместа се разпени и няма вкус на сурово брашно. При непрекъснато бъркане, добавете сместа с бульона. При непрекъснато бъркане гответе докато сосът се сгъсти и започне да бълбука. Добавете швейцарското сирене и разбърквайте, докато стане гладко (добавете вода и сгорещете, ако сосът трябва да се разреди). Подредете пуешкото и лука върху всяка филийка и поръсете със соса и натрошения бекон. Загрейте фурната на 180 градуса и печете за 10 минути. Гарнира се с магданоз.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта