Регистрация

Вкусно зеле

Автор:
benito
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
933
Оцени рецептата

1 зелка червено зеле (680 – 900 г)

1 глава лук

1 пащърнак

1 голяма ябълка

1 с.л. мед

14 г масло

2 с.л. плодов оцет (или повече), за предпочитане малинов

семена кимион

120 мл кисело мляко или заквасена сметана, по желание

 

Нарежете зелето на четвъртинки. Извадете и изхвърлете твърдия кочан. Накъсайте зелето и го сложете в голяма купа. Обелете и фино нарежете лука и го добавете при зелето. Нарежете пащърнака и ябълката на малки парченца, като преди това сте ги обелили, ако желаете, и да ги добавете в купата. Поръсете меда. Добавете щедро количество сол и черен пипер и малко ким - 1/2 чаена лъжичка. Поръсете с оцета (3 супени лъжици, ако ябълката, която използвате, е от десертен сорт, и само 2 супени лъжици, ако е ябълка за готвене). Смесете всичко с ръце и прехвърлете сместа в намазана с масло касерола. Поставете лист дебело намазана с масло маслоустойчива хартия директно върху зеленчуците и покрийте съда с добре затварящ се капак, за да се предотврати изсушаване. Гответе на 150° C за около 2-1/2 часа, докато зеленчуците омекнат, ако е възможно разбъркайте сместа веднъж или два пъти, докато се пече. Извадете маслоустойчивата хартия и проверете подправките непосредствено преди сервиране. Сервирайте зеленчуковата смес просто така или поднесете с разбито на крем студено кисело мляко или заквасена сметана, смесена с няколко леко счукани семена ким.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта