Регистрация

Вкусни сарми

Автор:
надежда
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
280
Оцени рецептата

¾ ч зехтин

½ малка глава лук; нарязан

8 стръка зелен лук, нарязан фино

2 големи скилидки чесън, нарязани

1 ч дългозърнест ориз

1 връзка пресен копър; нарязан

½ връзка пресен магданоз, нарязан

1 ½ лимона (или повече), само сокът

Сол и прясно смлян черен пипер

1 ч гореща вода

1 буркан лозови листа

 

Сгорещете 1/2 чаена чаша зехтин в тиган. Добавете лука и зеления лук и задушете за около 5 минути, докато омекне и е прозрачен. Добавете чесъна и се готви за няколко минути, след което добавете ориза, копъра, магданоза, лимоновия сок, солта, черния пипер и останалата 1/4 чаша зехтин. Разбъркайте добре, след което добавете топла вода. Покрийте и оставете да къкри около 5 минути. Махнете от огъня и се охлажда. В същото време, внимателно извадете листата от буркана, като заделите течността. Измийте листата старателно и оставете да се отцедят, след което с остър нож отрежете твърдите части от листата. В емайлирана тенджера, подредете няколко от по-големите листа и оставете настрана. Навийте плънката в останалите листа и сложете със затворената страна надолу в подготвената тенджера. Поставете обърната чиния върху сармичките, след това се добавя достатъчно вода, за да ги покрие (около 1 до 1-1/2 чаши). Оставете да заври, след това покрийте съда, намалете огъня и оставете да къкри възможно най-бавно за 1-1/4 часа - оризът трябва да омекне. Охлажда се и след охлаждане се сервира студено, като предястие.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта