Регистрация

Бъфало пуешки крилца

Автор:
светли
|
Дата:
07 Apr
|
Видяна:
370
Оцени рецептата

4 пуешки крилца, около 2 кг

3/4 чаена чаша брашно

1/2 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка лют червен пипер

растително масло

6 с.л. масло, разтопено

2 супена лъжица дестилиран бял оцет

2 с.л. лют сос

 

Отрежете краищата на крилцата; заделете за друго ястие. Разполовете крилцата при ставата. Смесете брашното, солта и лютия пипер в чиния. Оваляйте крилцата в брашнената смес и изтръскайте излишното. Сгорещете олио в голям тиган на умерен огън. Добавете крилцата на един слой и запържете, като обърнете веднъж, докато покафенеят, за 10 минути, отцедете върху хартиени кърпи. Повторете с останалите крилца.

Смесете маслото, оцета и лютия сос. Поставете крилцата в голяма тава за печене; поръсете със сос. Печете на 190ºС във фурната за 1 час.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта