Регистрация

Бъфало крилца #4

Автор:
alexander
|
Дата:
07 Apr
|
Видяна:
264
Оцени рецептата

1/2 ч млечен салатен дресинг

1/4 ч заквасена сметана

113 г синьо сирене

4 стръка целина

1 малка глава лук

2 скилидки чесън

1 с.л. масло

1/2 лимон

226 г доматен сос

1/4 ч сос табаско

1/2 ч.л. сол

1,3 кг пилешки крилца

олио за пържене

 

Смесете дресинга и сметаната. Натрошете и прибавете синьото сирене. Нарежете целината на пръчици. Накълцайте лука и счукайте чесъна. Запържете лука в маслото на умерен огън, докато омекне, около 2 минути. Добавете чесъна и гответе още една минута. Прибавете сока от лимон. След това доматения сос, соса табаско и солта. Гответе в продължение на 5 минути. Срежете крилата при ставата. Загрейте олиото за пържене до 190ºС. Изпържете до кафяво, около 8 минути. Смесете крилцата в доматената смес. Сервирайте с охладени стръкове целина и дресинга със синьо сирене.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта