Регистрация

Брюкселско зеле

Автор:
violeta
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
950
Оцени рецептата

12 средно големи пресни глави брюкселско зеле

1 с.л. маргарин

1/8 ч.л. бял пипер

 

Измийте брюкселското зеле и изхвърлете обезцветените листа. Отрежете краищата в дъното на всяко направете с ножа плитък хикс. Сложете зелето в малко количество вряща вода; покрийте, намалете огъня и оставете да къкри 10 минути или докато омекне. Отцедете и оставете да се поохлади. Срежете наполовина вертикално. Разтопете маслото в тиган. Гответе на умерен огън, до леко покафеняване. Изсипете върху зелето и внимателно разбъркайте, така че да се покрие. Поръсете с пипер.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта