Регистрация

Блини с хайвер

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
05 Apr
|
Видяна:
654
Оцени рецептата

2 1/2 с.л. захар

2 ч мляко

2 с.л. безсолно масло, разтопено, плюс допълнително за намазване

1 ч брашно от елда

1 ч универсално брашно

1 ч.л. сол

2 големи яйца, разделени

3/4 ч добре охладена пълномаслена сметана

2 1/2 чаени лъжички активна суха мая

около 2 чаши сметана за гарниране

около 113 г черен хайвер

около 113 г златен хайвер

около 113 г хайвер от сьомга

 

В голяма купа смесете маята с 1/2 супена лъжица захар в 1/3 чаша хладка вода за 10 минути, или докато се покрие с пяна. Прибавете 1 чаша хладко мляко, останалата захар, 2 супени лъжици от маслото и брашното елда, разбъркайте тестото за 1 минута и оставете да втаса, покрито с найлон, на топло място в продължение на 2 часа или го охладете, покрито плътно, за една нощ.

Прибавете останалата 1 чаша хладко прясно мляко, универсалното брашно, солта и жълтъците, разбийте сместа в продължение на 1 минута и оставете да втасва, покрита с найлоново фолио, на топло място за 1 час или докато увеличи двойно обема си. В купа разбийте сметаната на сняг и я прибавете при тестото. В метална купа разбийте белтъците на сняг и прибавете при тестото. Загрейте тиган на умерен огън до сгорещяване и намажете с четка леко с допълнително разтопено масло. Сложете 1 лъжица от сместа в тигана и я разпределете равномерно по дъното. Изпечете палачинки от цялата смес за по 1 минута от всяка страна или докато отдолу станат златисти. Поднесете с хайвера и гарнирани със сметана.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта