Блини с хайвер
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 1/2 с.л. захар
2 ч мляко
2 с.л. безсолно масло, разтопено, плюс допълнително за намазване
1 ч брашно от елда
1 ч универсално брашно
1 ч.л. сол
2 големи яйца, разделени
3/4 ч добре охладена пълномаслена сметана
2 1/2 чаени лъжички активна суха мая
около 2 чаши сметана за гарниране
около 113 г черен хайвер
около 113 г златен хайвер
около 113 г хайвер от сьомга
В голяма купа смесете маята с 1/2 супена лъжица захар в 1/3 чаша хладка вода за 10 минути, или докато се покрие с пяна. Прибавете 1 чаша хладко мляко, останалата захар, 2 супени лъжици от маслото и брашното елда, разбъркайте тестото за 1 минута и оставете да втаса, покрито с найлон, на топло място в продължение на 2 часа или го охладете, покрито плътно, за една нощ.
Прибавете останалата 1 чаша хладко прясно мляко, универсалното брашно, солта и жълтъците, разбийте сместа в продължение на 1 минута и оставете да втасва, покрита с найлоново фолио, на топло място за 1 час или докато увеличи двойно обема си. В купа разбийте сметаната на сняг и я прибавете при тестото. В метална купа разбийте белтъците на сняг и прибавете при тестото. Загрейте тиган на умерен огън до сгорещяване и намажете с четка леко с допълнително разтопено масло. Сложете 1 лъжица от сместа в тигана и я разпределете равномерно по дъното. Изпечете палачинки от цялата смес за по 1 минута от всяка страна или докато отдолу станат златисти. Поднесете с хайвера и гарнирани със сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ