Регистрация

Банички с шунка

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
712
Оцени рецептата

За пълнежа:

1 кг шунка, нарязана фино

1 1/3 с.л. лук на прах

225 г доматен сос

1 1/3 ч.л. сушен магданоз, натрошен

1/4 ч.л. пипер

1 ч.л. семена синап

1 ч.л. хрян, паста

За тестото:

6 1/2 ч брашно

2 ч.л. сол

2 ч мазнина

3/4 ч студена вода

 

За пълнежа: Смесете шунката, лука, доматения сос, магданоза, черния пипер, горчицата и хряна. Заделете.

За тестото: Смесете брашното и солта. Добавете мазнината и разбъркайте до получаването на ронливо тесто. Добавете студената вода и разбъркайте бързо. Оставете да престои 15 минути.

Разделете тестото на 24 парчета; оформете на топки. Разточете всяка топка върху леко набрашнена повърхност, за да се получи кръг от около 10 см в диаметър и с около 0,3 см дебелина. Поставете около 3 с.л. от сместа с шунка върху едната половина на всеки кръг. Прегънете върху пълнежа. Слепете краищата с вилица.

Загрейте фурната до 200ºС.

Сложете в тавичка. Пече се в продължение на 30 минути или докато леко покафенеят. Сервира се със сос от гъби.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта