Банички с телешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч лук, нарязан
1/2 ч зелени чушки, нарязани фино
1/4 ч целина, нарязана
2 скилидки чесън, фино счукани
225 г телешка кайма
1 с.л. къри на прах
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1/4 ч.л. мащерка
85 г доматено пюре
1/4 ч зелени маслини (пълнени, нарязани)
1 чили чушка (консерва; без семената и нарязана)
1/2 ч масло
225 г точени кори
Запържете лука, зелената чушка, целината, чесъна и каймата, докато каймата покафенее. Отцедете. Добавете кърито и запържете 5 минути. Добавете солта, пипера, мащерката, доматеното пюре, маслините и лютия пипер и оставете да къкри, покрито в продължение на 30 минути. Охлажда се. Разтопете маслото на слаб огън. Развийте корите и ги нарежете на ленти. Дръжте ги под влажна кърпа, за да не изсъхват. Извадете по едно парче и намажете с разтопено масло. Поставете една чаена лъжичка от сместа с месо в края на лентата тесто и прегънете единия ъгъл. Продължете да прегъвате във формата на триъгълник. Намажете с масло. Повторете с останалите кори и плънка. Оставете в хладилника за един час или повече, покрити с найлон. Печете на 220С градуса във фурната за 15 - 20 минути или до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ