Регистрация

Банички с наденички, кедрови ядки, спанак и рикота

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
23 Mar
|
Видяна:
408
Оцени рецептата

450 г италиански наденички

2 с.л. зехтин

1/2 ч кедрови ядки

1 скилидка чесън, счукан

225 г спанак, сварен, отцеден, подсушен и нарязан

1 ч рикота

1 яйце, разбито

Сол и прясно смлян черен пипер

1 яйце, разбито с 1 супена лъжица прясно мляко или вода

Бутер тесто

 

Обелете наденицата и я натрошете в тиган и запържете леко на средно-висока температура докато покафенее. Отцедете и прехвърлете в купа. Сгорещете зехтина и запържете леко кедровите ядки до златисто. Добавете чесъна и гответе за кратко. Добавете при наденицата заедно със спанака, рикотата и яйцето и разбъркайте добре. Подправя се със сол и черен пипер. Разточете тестото и нарежете квадрати от по 10 см. Сложете 2 с.л. от плънката в центъра на всеки квадрат и сгънете. Запечатайте ръбчетата със зъбците на вилица. Поставете в леко намазана тава. Оставете да престои на топло място в продължение на 15 минути. Намажете с яйцето, разбито във вода или мляко. Пече се на 220°С във фурната за 25 до 30 минути. Охлажда се върху решетка. Сервира се при стайна температура. За около 24 банички.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта