Регистрация

Банички с агнешка или телешка кайма

Автор:
Наталия
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
374
Оцени рецептата

3 с.л. масло или маргарин

2 лука шалот или лук, смлян

450 г нетлъста агнешка или говежда кайма

1/2 ч сухо бяло вино

3 стръка пресен магданоз, нарязан

1 с.л. нарязана прясна мента или копър

1/2 ч доматен сос

Сол и прясно смлян черен пипер

1/2 ч настъргано сирене

1 яйце, леко разбито

1 с.л. галета; ако е необходимо

450 г точени кори

1 ч масло, разтопено

 

Сгорещете 3 супени лъжици масло или маргарин и запържете лука до омекване, след което се прибавя каймата и натрошете с вилица на умерен огън, докато цветът се промени. Добавете виното и оставете да къкри няколко минути. Добавете зелените подправки и доматения сос; подправете със сол и черен пипер на вкус и оставете да къкри за 20 минути. Охлажда се. Добавете сиренето и яйцето и ако сместа е много течна, добавете и галета непосредствено преди пълнене. Срежете корите на три еднакви правоъгълника - 8 х 30 см. Сложете корите една върху друга и покрийте с восъчна хартия и влажна кърпа. Извадете една кора и оставете останалите покрити. Намажете с разтопеното масло. Поставете една чаена лъжичка от месния пълнеж на 2,5 см от близкия до вас край. Сгънете кората върху плънката, така че долният ръб да покрие левия край и да образуват прав ъгъл. Продължете да сгъвате под прав ъгъл, така че да се получи триъгълна форма. Поставете в тавичка за печене и дръжте покрито, до момента в който всички банички са готови да се пекат. Пече се в умерена фурна (180 градуса) за 20 - 25 минути или до златисто и хрупкава коричка, като обърнете веднъж. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта