Банички с агнешка или телешка кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. масло или маргарин
2 лука шалот или лук, смлян
450 г нетлъста агнешка или говежда кайма
1/2 ч сухо бяло вино
3 стръка пресен магданоз, нарязан
1 с.л. нарязана прясна мента или копър
1/2 ч доматен сос
Сол и прясно смлян черен пипер
1/2 ч настъргано сирене
1 яйце, леко разбито
1 с.л. галета; ако е необходимо
450 г точени кори
1 ч масло, разтопено
Сгорещете 3 супени лъжици масло или маргарин и запържете лука до омекване, след което се прибавя каймата и натрошете с вилица на умерен огън, докато цветът се промени. Добавете виното и оставете да къкри няколко минути. Добавете зелените подправки и доматения сос; подправете със сол и черен пипер на вкус и оставете да къкри за 20 минути. Охлажда се. Добавете сиренето и яйцето и ако сместа е много течна, добавете и галета непосредствено преди пълнене. Срежете корите на три еднакви правоъгълника - 8 х 30 см. Сложете корите една върху друга и покрийте с восъчна хартия и влажна кърпа. Извадете една кора и оставете останалите покрити. Намажете с разтопеното масло. Поставете една чаена лъжичка от месния пълнеж на 2,5 см от близкия до вас край. Сгънете кората върху плънката, така че долният ръб да покрие левия край и да образуват прав ъгъл. Продължете да сгъвате под прав ъгъл, така че да се получи триъгълна форма. Поставете в тавичка за печене и дръжте покрито, до момента в който всички банички са готови да се пекат. Пече се в умерена фурна (180 градуса) за 20 - 25 минути или до златисто и хрупкава коричка, като обърнете веднъж. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ