Регистрация

Бадемови пържени скариди

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
03 Apr
|
Видяна:
146
Оцени рецептата

1 ч универсално брашно

1 щипка сол

2 ч мляко

4 яйца

12 несварени големи скариди

1 1/2 ч филирани бадеми

6 ч растително масло

 

Обелете, почистете и срежете като пеперуда скаридите, като оставите опашките непокътнати. Постелетe голяма тава с восъчна хартия. Сложете брашното в средно голяма купа, добавете сол. Смесете млякото и яйцата в голяма купа. Потопете скаридите (като държите за опашките, но тях не потапяте в сместа) в овкусеното брашно; изтръскайте излишното. Потопете скаридите (като държите за опашките по същия начин) в млечната смес. Притиснете бадемите около скаридите, като ги покриете целите, без опашките. Поставете скаридите в приготвената тава. Навийте опашките нагоре върху скаридите. Замразете до втвърдяване за около 1 1/2 часа. (Може да бъде приготвено до 1 ден предварително. Покрийте с фолио.) Загрейте олиото в голяма тенджера до 180ºС. Извадете скаридите от тавата. Сложете ги в олиото на партиди и пържете на маслена баня до златисто кафяво, около 3 минути. Прехвърлете върху хартиени кърпи с решетъчна лъжица, да се отцедят. Сервирайте със сос тартар и лимонови резени.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта