Артишок със сос Холандез
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 с.л. олио
2 с.л. зелен лук (нарязан)
28 г рачешко месо
28 г пълномаслена сметана
1/2 пакетче италиански подправки
1 артишок, ядливата долна част (сварен)
1/4 ч гъби (нарязани)
1 мл бяло вино
Сол и бял пипер
3 с.л. сос Холандез
----------------------------- За соса Холандез ----------------- ------------
1 яйчен жълтък
60 г масло (разтопено)
Лют червен пипер на вкус
1/2 ч.л. бяло вино
1/8 ч.л. лимонов сок
Загрейте олиото в тиган. Добавете лука, артишока и гъбите и запържете леко, докато омекнат. Добавете рачешкото, виното и билките и гответе на умерен огън, докато виното се редуцира с 2/3. Добавете сметаната и варете, докато сосът се сгъсти. Подправя се със сол и бял пипер.
На соса Холандез:
Сложете жълтъка в купа от неръждаема стомана, добавете виното. Поставете купата над тенджера с леко кипяща вода. Бъркайте сместа непрекъснато, докато започне да се сгъстява. Свалете купата от огъня и бавно разбийте разтопеното масло в топлата смес. Завършете с лимонов сок.
Сложете дъното на артишока в чиния за сервиране. Напълнете го с рачешката смес. Полейте със сос Холандез отгоре. Запечете под грила на фурната, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ