Яхния с пилешко, гъби и картофи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
600 г пилешко месо (от гърди или бут)
сол и пипер на вкус
олио
1 глава лук
500 г картофи
200 г гъби
400 мл пилешки бульон или вода
1 с.л. брашно
чубрица или розмарин
Начин на приготвяне:
Месото се реже на хапки, а те се обтриват със сол и пипер и се поливат с олио. Лукът се наситнява. В тенджера се запържва месото колкото да се запечати. Прехвърля се в чиния. В същата тенджера се наливат 2-3 с.л. олио и се запържва лука докато омекне. Добавят се картофите, обелени и нарязани на хапчици. Запържват се до лека коричка. Тогава в ястието влизат гъбите на хапки, като се готвят докато хубаво отделят водата си и тя се попие отчасти от картофите.
Добавя се още 1-2 с.л. олио и брашното. Бърка се и постепенно се налива водата или бульона - загряти до кипване. Разбърква се докато брашното се абсорбира и остане без бучки. Тогава се връща месото в ястието и се добавя чубрица или розмарин и още сол и пипер при нужда. Оставя се да къкри до идеалното разваряване на картофите и сгъстяването на соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ