Регистрация

Яхния с пилешко, гъби и картофи

Автор:
петя добрева
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
2681
Оцени рецептата

Необходими продукти:

600 г пилешко месо (от гърди или бут)

сол и пипер на вкус

олио

1 глава лук

500 г картофи

200 г гъби

400 мл пилешки бульон или вода

1 с.л. брашно

чубрица или розмарин

Начин на приготвяне:

Месото се реже на хапки, а те се обтриват със сол и пипер и се поливат с олио. Лукът се наситнява. В тенджера се запържва месото колкото да се запечати. Прехвърля се в чиния. В същата тенджера се наливат 2-3 с.л. олио и се запържва лука докато омекне. Добавят се картофите, обелени и нарязани на хапчици. Запържват се до лека коричка. Тогава в ястието влизат гъбите на хапки, като се готвят докато хубаво отделят водата си и тя се попие отчасти от картофите.

Добавя се още 1-2 с.л. олио и брашното. Бърка се и постепенно се налива водата или бульона - загряти до кипване. Разбърква се докато брашното се абсорбира и остане без бучки. Тогава се връща месото в ястието и се добавя чубрица или розмарин и още сол и пипер при нужда. Оставя се да къкри до идеалното разваряване на картофите и сгъстяването на соса.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous30-06-2023
generic cialis for sale In this post, we will explore what Arimidex accomplishes, why it could be used by bodybuilders, and any potential adverse effects that may occur

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта