Експресни спагети с кренвирши
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1/2 пакет спагети, макарони или друг вид паста по избор
4 кренвирша
3 с.л. олио
2 с.л. зехтин
1 голяма глава лук
1 консерва домати
4 скилидки чесън
сол и пипер на вкус
листа пресен босилек по желание
кашкавал или друго жълто сирене за поръсване
Начин на приготвяне:
1. За 250 г паста кипнете 2,5 литра вода и разбъркайте с 1,5 с.л. сол. Чак щом водата заври пуснете пастата вътре и варете с 1 минута по-малко от написаното на опаковката.
2. Докато водата кипва и пастата се вари е важно да направите запръжката. За нея нарежете кренвиршите на полумесеци, пасирайте доматите с част от соса на консервата, намачкайте чесъна и наситнете лука.
3. В много голям тиган запържете лука и чесъна до прозрачност. Добавете кренвиршите и гответе още 3-4 минути на умерен огън докато се позбръчкат.
4. Залейте с доматения сос, добавете щипка захар и оставете да къкри докато леко се редуцира.
5. Готовата паста отцедете от водата на варенето през гевгир и вкарайте в тигана при запръжката. Добавете сол и пипер и нарязаните на ситно босилекови листа (ако слагате). Гответе при непрестанно разбъркване 2 минути. След това добавете рендосано жълто сирене, разбъркайте и прехвърлете в индивидуални чинии.
6. Отгоре покапете със зехтин, поръсете рендосано жълто сирене и листенца прясна подправка. Сервирайте все едно е италиански специалитет, а не студентски обяд, сготвен набързо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ