Свинско със сос и кускус
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
450-500 г свинско
сол и пипер на вкус
пушен пипер и лют пипер по желание
2 глави лук
4 с.л. олио
1 голям морков
1 чушка
150 мл червено вино
300 мл консерва домати в собствен сос
2 с.л. брашно
1 ч.л. захар
150 г кускус
Начин на приготвяне:
1. Свинското нарежете на хапчици или лентички. Овкусете добре със сол и пипер и запържете в 1 с.л. олио на силен огън колкото да се запечата за по 40 секунди от страна. Извадете в отделна чиния.
2. Морковите нарежете на малки кубчета, чушката - също, а лука - на тънки полумесеци. Сгорещете останалото олио в същия тиган и запържете лука, морковите и чушката за няколко минути.
3. През това време исипете доматите заедно със соса в купата на пасатора и пюрирайте. Добавете в соса брашното и разбъркайте добре, при нужда - пюрирайте отново. Изсипете доматите в тигана, добавете захарта и разбъркайте. Оставете да покъкри 4 минути на умерен огън. После върнете мръвките, добавете кускуса, залейте с виното, овкусете със сол, пипер, пушен и лют пипер по желание и захлупете под капак да си къкри 8-10 минути.
4. Опитайте една мръвка и ако е готова, то цялото ястие е готово. Сервирайте си го като вкусна яхнийка, която върви дори и с хляб, въпреки че в нея има паста.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ