Мариновано свинско на грил тиган
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 кг свински пържоли - 4-6 броя
3 глави лук
6 скилидки чесън
100 мл червено вино
50 мл соев сос
2 с.л. горчица
сол, пипер и кимион
лют сос на вкус
малко олио за намазняване на тигана
Начин на приготвяне:
1. Свинските пържолки обтрийте много добре със сол, пипер и кимион.
2. Лука обелете и нарежете на едри шайби. Скилидките чесън обелете и леко пробийте в средата с върха на нож.
3. В купа или тенджера смесете виното със соевсия сос, горчицата и 1-2 с.л. лют сос. Добавете още кимион в сместа.
4. На дъното пуснете 2 скилидки чесън и наредете 1/3 от шайбите лук. Отгоре подредете пържоли. После пак лук и чесън и пак пържоли и завършвате с лук и чесън. Натиснете хубаво месото, за да се "гмурне" под маринатата. Покрийте съда със стреч фолио, за да не омирише хладилника и пъхнете месищата там за 3 часа или цял ден.
5. Сгорещете скара или грил тиган. Намазнете съвсем семпло и пуснете месото да се готви от едната страна на силен огън за 40 секунди. Обърнете от другата, намалете огъня и гответе още минута. Върнете от първата страна, като можете да завъртите под 45 градуса пържолата, така че да се получи украска от ромбове. Печете за 4-5 минути. Обърнете пак от втората страна и гответе още 3 минути или докато не прецените, че степента на изпичане ви допада.
6. След като сте готови с всички мръвки, изпечете скилидките чесън и шайбите лук - получава се уникална добавка към апетитното свинско.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ