Яйца с киселец и пресен лук
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
3 яйца
6 листа киселец
2 стръка пресен лук
сол, червен, черен и лют пипер на вкус
20 г масло
Начин на приготвяне:
Лука и листата киселец наситнете. Маслото разтопете в тиган с незалепващо покритие. Яйцата разбийте бегло, колкото да се омешат жълтъци и белтъци в купа или басанче. Изсипете лука и киселеца и разбъркайте. Излейте в загрялото масло. С шпатула дърпайте изпечените крайща на яйцето към средата и накланяйте тигана така, че да се стече все още неизпечената част от яйцата.
Когато всичко се повтвърди, овкусете с подправки и гответе до желаната готовнст - още няколко минути на умерена температура са достатъчни. После внимателно започнете да навивате от едната страна на рулце, докато стигне ястието до края на тигана във формата на сърп. Обърнете го в чиния и поднесете със свежа пролетна салата. Хапвайте докато е топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ