Чътни с праскови и мента
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 ч вода
4 праскови
1 с.л. шафраново олио
1 средно голяма глава лук, нарязан фино
1 люто прясно чили, без семената, наситнено
1/4 ч ябълков сок
1 с.л. сироп от кафяв ориз
3 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. джинджифил, настърган
1/2 ч листа мента, нарязани
Бланширайте прасковите. Когато се охладят, ги обелете. Отстранете костилките, нарежете плодовете и заделете. Сгорещете олиото в тенджера. Добавете лука и гответе до златисто. Добавете прасковите и останалите съставки, с изключение на ментата. Покрийте и варете на слаб огън за около 20 минути. Сместа трябва да се сгъсти. Добавете ментата и се разбърква на слаб огън в продължение на 10 минути. Оставете да се охлади до стайна температура преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ