Ризото с кашу
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голяма глава лук, обелен
1 червена пиперка, без семената
115 г гъби
2 с.л. зехтин
300 г ориз басмати
150 мл бяло вино или вода
600 мл вода
3 с.л. гъбен кетчуп
115 г замразен грах
Сол и черен пипер
115 г кашу
30 г пармезан, настърган
Нарежете ситно лука, червената пиперка и избършете и нарежете гъбите. Загрейте олиото в тиган, добавете лука. Гответе в продължение на 5 минути, след това добавете ориза. Разбъркайте добре, така че да се покрият всички зърна със зехтина. Добавете виното и водата и оставете да заври. Оставете на слаб огън за 15 минути, без да покривате тенджерата. Разбъркайте веднъж след което добавете кетчупа, червената пиперка, замразения грах и гъбите, заедно с подправки на вкус. Проверете дали все още има малко течност останала в тигана, ако не добавете още малко вода. Покрийте тенджерата и оставете да къкри за 15 минути или докато оризът омекне и цялата излишна течност се е изпарила. Сложете кашуто и сиренето и покрийте тигана. Свалете от огъня и оставете да престои в продължение на 5 минути, след което сервирайте с хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ