Салата с див ориз с гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч вода
1 кубче зеленчуков бульон
1/2 ч див ориз
1/2 ч дългозърнест ориз
113 г манатарки
1 ч гъби, нарязани на филийки
1 ч моркови, нарязани на тънки клечици
3 с.л. магданоз, нарязан
2 с.л. див лук, нарязан
1/4 ч орехи, нарязани
Сол и пипер
За винегрета:
1/3 ч кедрово масло
1/4 ч шафраново олио
1/4 ч бял винен оцет
Сокът на 1/2 лимон
2 ч.л. дижонска горчица
черен пипер
1 ч.л. смесени билки
Смесете водата и бульона в тенджера и оставете да заври. Добавете ориза и оставете да заври отново. Намалете котлона, покрийте и оставете да къкри за 45 минути, докато водата се абсорбира. Оставете да се охлади на стайна температура. Нарежете всички гъби и ги задушете в тиган на умерен огън, докато поомекнат. Смесете ги в голяма купа с ориза и добавете останалите съставки, включително винегрета. Покрийте и охладете за най-малко 2 часа преди сервиране.
На винегрета: Смесете всички съставки в шишенце за оцет и разклатете, докато са добре комбинирани. Разклаща се добре преди всяка употреба.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ