Оризови плескавици с яйце
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Тази рецепта използвам, за да си направя домашно подобие на хляб, откакто преминах на хранителен режим, който забранява тестените изделия. Свалих с режима 7 от 9 излишни килограма само за два месеца без глад, затова планирам да продължа да го спазвам стриктно и да откажа напълно бялото брашно. Хубаво е, че мога да го заменя с ориз.
Необходими продукти:
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода
4 с.л. кокосово масло
1-2 яйца (зависи от големината)
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Ориза измийте в цедка под течаща вода и прехвърлете в тенджерка. Залейте с водата и кипнете. Намалете на умерен огън и варете докато абсорбира цялата течност. Прибавете кокосовото масло и разбъркайте. Прехвърлете в купа и осолете. С преса за мачкане на картофи намачкайте на нехомогенно пюре.
Разбийте яйцата в отделен съд и изсипете при ориза. Разбъркайте добре. Можете да овкусите с още добавки по желание - рендосани лук или тиквички, прясна билка, лют или черен пипер, чубрица - каквото ви харесва. Сгорещете тиган с незалепващо покритие. Гребвайте с мокри ръце от сместа и оформяйте плоско кюфте с дебелина около 2 см. и повърхнина колкото дланта си. Печете двустранно в тигана. Можете да слагате по няколко едновременно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ