Регистрация

Оризови плескавици с яйце

Автор:
Martchella
|
Дата:
11 Jan
|
Видяна:
1732
Оцени рецептата

Тази рецепта използвам, за да си направя домашно подобие на хляб, откакто преминах на хранителен режим, който забранява тестените изделия. Свалих с режима 7 от 9 излишни килограма само за два месеца без глад, затова планирам да продължа да го спазвам стриктно и да откажа напълно бялото брашно. Хубаво е, че мога да го заменя с ориз.

Необходими продукти:

1 ч.ч. ориз

3 ч.ч. вода

4 с.л. кокосово масло

1-2 яйца (зависи от големината)

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Ориза измийте в цедка под течаща вода и прехвърлете в тенджерка. Залейте с водата и кипнете. Намалете на умерен огън и варете докато абсорбира цялата течност. Прибавете кокосовото масло и разбъркайте. Прехвърлете в купа и осолете. С преса за мачкане на картофи намачкайте на нехомогенно пюре.

Разбийте яйцата в отделен съд и изсипете при ориза. Разбъркайте добре. Можете да овкусите с още добавки по желание - рендосани лук или тиквички, прясна билка, лют или черен пипер, чубрица - каквото ви харесва. Сгорещете тиган с незалепващо покритие. Гребвайте с мокри ръце от сместа и оформяйте плоско кюфте с дебелина около 2 см. и повърхнина колкото дланта си. Печете двустранно в тигана. Можете да слагате по няколко едновременно.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта