Чили с телешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г телешко
225 г свинско
1 ч лук, нарязан
1 голяма скилидка чесън, нарязан фино
2 с.л. мазнина от бекон или свинска мас
1 голяма зелена чушка
425 г доматен сос
330 мл бира
1 пакет готов микс за чили
115 г зелени люти чушки, фино нарязани
Нарежете фино или смелете месото. Счукайте с чукче за месо. Смесете с лука и чесъна и добавете в голяма тенджера с мас или мазнина от бекон. Гответе, като се разбърква от време на време, на умерено силен огън, докато месото се зачерви равномерно и лукът омекне, около 6 минути. Добавете чушката, доматения сос и бирата. Оставете на слаб огън за 30 минути. Добавете останалите съставки, с изключение на микса за чили. Ако е необходимо да се добави повече течност, добавете бира по желание. Смесете микса за чили с малко бира, за да се направи рядка паста. Добавете пастата в чилито. Оставете на слаб огън още 30 минути. Опитайте на вкус и добавете лют червен пипер, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ