Регистрация

Чили с месо и кайма

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
550
Оцени рецептата

2 супени лъжици червен пипер

1 супена лъжица риган

2 супени лъжици мононатриев глутамат

9 супени лъжици чили на прах

4 супени лъжици кимион

4 супени лъжици говежди бульон

700 мл бира

2 чаши вода

450 г говеждо, нарязано на кубчета

1,8 кг телешка кайма

900 г свинска кайма

2 големи глави лук - ситно нарязан

10 скилидки чесън – фино нарязан

1 супена лъжица олио

1 супена лъжица захар

1 ч.л. семена от кориандър

226 г доматен сос

1 чаена лъжичка червен лют сос

1 супена лъжица брашно

Сол на вкус

 

В голяма тенджера, сложете червения пипер, ригана, мононатриевия глутамат, чилито на прах, кимиона, бульона, бирата и 2 чаши вода. Оставете да ври на тих огън. В отделен тиган, запържете до кафяво каймата. Запържете говеждото месо на кубчета в мазнината от каймата. Отцедете месото и каймата и ги добавете към врящите подправки. Запържете нарязания лук и чесън в 1 с.л. зехтин. Добавете лука и чесъна в сместа от месо и подправки. Добавете вода, ако е необходимо. Оставете на слаб огън за 2 часа. Добавете захарта, кориандъра, лютия сос и доматения сос. Оставете да къкри 45 минути. Разтворете a брашното в топла вода, за да се образува паста. Добавете я в чилито. Добавете сол на вкус. Оставете на слаб огън за 30 минути.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта