Чеснови картофи с пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г червени картофи
1 с.л. зехтин
1 глава лук, нарязана на четвъртинки
1 цяло пиле, около 1.5 кг
1 глава чесън, обелен
3 с.л. сушени домати в зехтин, отцедени и наситнени
2 ч.л. листа пресен розмарин
сол и черен пипер
стръкчета пресен розмарин (по желание)
Остържете картофите много добре. В загрята на 250С фурна, сгорещете зехтина в правоъгълна тавичка за около 1 1/2 минути. Добавете картофите и лука и разклатете съда, докато се покрият зеленчуците с мазнината. Поставете пилето отгоре. Гответе до готовност, като от време на време разбърквате и обръщате пилето. Прехвърлете пилето в чиния. Добавете доматите и розмарина в картофената смес; подредете ги около пилето. Подправете със стръкчета розмарин, сол и черен пипер на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ