Регистрация

Червен берикс в тесто

Автор:
blazheva
|
Дата:
06 Feb
|
Видяна:
747
Оцени рецептата

За тестото:

6 с.л. зехтин

4 ч брашно

3 скилидки чесън, нарязан фино

2 ч морска сол

1/2 ч бяло вино

3 белтъка

1 домат, обелен и нарязан

1 ч вода

За рибата:

1 стрък естрагон, нарязан фино

450 г спанак, листа

1 стрък кервел, нарязан фино

3 скилидки чесън, нарязан фино

2 с.л. зелен лук, нарязан

3 с.л. зехтин

1 цяла риба червен берикс

1/2 чаша водорасли, нарязани

Сол

За соса:

Пипер

2 лука шалот, нарязани фино

 

Загрейте фурната до 190 градуса. Поставете брашното в дълбока купа. Добавете солта, белтъците и половината от водата. Разбъркайте хубаво. Постепенно се добавя останалата вода до получаване на твърдо тесто. Разточете тестото, така че да може да се увие рибата в него. Задушете спанака с чесъна в зехтина. Подправете на вкус. Охлажда се в хладилника за няколко минути. Обезкостете рибата без да махате главата или опашката, както и кожата. Напълнете я със спанак. Увийте рибата в тестото. Оформете тестото като риба. Печете 25 минути. Пригответе соса. Запържете бързо шалота в тенджера в 1/3 от зехтина. Добавете чесъна и бялото вино. Гответе, докато се редуцира наполовина. Добавете останалите съставки. Разбърква се с останалия зехтин. Подправете на вкус. Счупете тестото на две и отстранете горната половина. Махнете кожата от рибата. Сервирайте в отделни чинии, заедно със спанака отгоре и соса около рибата.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта