Хрупкаво пиле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
10 пилешки бутчета
6 чаши корнфлейкс
2 или 3 яйца, в зависимост от големината
няколко чаши брашно
2 с.л. червен пипер
Смес от подправки
Взема се около 1 супена лъжица червен пипер и се смесва с 2 и 1/2 супени лъжици универсална подправка и 1/2 супена лъжица сол. С тази подправка ще поръсите пилешкото.
Измийте пилешките бутчета и загрейте фурната на около 220 градуса. Сложете брашното в купа, по 1 или 2 чаши наведнъж. Прибавете 2 с.л. червен пипер. Разбийте две яйца в купа. Вземете корнфлейкса и го натрошете, но не прекалено ситно, защото пилето няма да е хрупкаво. Изсипете овесените ядки в тиган. Оваляйте пилето в брашното, след това го изтръскайте от излишното брашно. Потопете в яйце и оваляйте в корнфлейкс. Притиснете, ако трябва да залепите хубаво. Поставете върху намазана тава. Повторете процедурата с другите пилешки бутчета. Поставете бучка масло или маргарин върху всяко парче пиле и поръсете с приготвената смес от подправки и печете около 1 час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ