Регистрация

Телешко с картофи по китайски

Автор:
Благослава
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
915
Оцени рецептата

340 г телешки стек

2 малки картофа, разполовени и тънко нарязани

1/2 ч телешки бульон

2 ч.л. царевично нишесте

1/4 ч.л. сол

Незалепващ спрей

3/4 ч нарязан лук

3/4 ч нарязана зелена или червена чушка

1 с.л. олио или зехтин

1/2 ч.л. кимион

1 ч.л. къри на прах

1 средно големи домата, едро нарязани

 

1. Замразете частично месото и го нарежете на тънки ленти с големина на хапки. Заделете.

2. Сварете нарязаните картофи във вряща вода за 5 минути или докато омекнат. Отцедете и оставете настрана.

3. В същото време, за соса, разбъркайте заедно бульона, царевичното нишесте и солта.

4. Напръскайте уок или голям тиган с незалепващ спрей. Сгорещете на умерено висока температура. Добавете лука и запържете за 2 минути. Добавете чушката и се разбърква за 2 минути или повече, докато зеленчуците омекнат. Махнете от тигана.

5. Добавете масло в горещия тиган. Добавете месото, кърито на прах и кимиона. Запържете за 2-3 минути или докато месото е готово. Избутайте в единия край на съда.

6. Разбъркайте соса и сложете в центъра на тигана. Гответе и разбърквайте докато се сгъсти. Разбъркайте сместа с лука, картофите и доматите. Гответе и разбърквайте всички съставки за 1 минута или докато се стоплят много добре.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта