Регистрация

Телешко по баварски

Автор:
gabi
|
Дата:
12 Feb
|
Видяна:
864
Оцени рецептата

450 г телешко филе, нарязано на 4 тънки филийки

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. захар

1/2 ч.л. бял пипер

1 с.л. дижонска горчица

4 филийки бекон

4 яйца, твърдо сварени

2 с.л. растително масло

1 глава лук, нарязан на кубчета

3/4 ч телешки бульон; сгорещен

1 с.л. доматено пюре

2 с.л. брашно

1/4 ч червено вино

 

Подсушете месото върху хартиени кърпи. Оваляйте в смес от сол, захар, бял пипер и горчица. Сложете парче бекон върху всяка филийка месо. Покрийте с по едно цяло яйце, белено. Увийте хубаво като руло и завържете с конец. Сгорещете олиото в тиган и запържете телешките рулца от всички страни. Добавете лука и се задушава в продължение на 3 мин. Добавете горещия бульон; покрийте и варете на слаб огън за 25 мин. Извадете от съда. Свалете конеца и дръжте на топло. Сложете доматеното пюре в съда и разбъркайте. Смесете хубаво виното и брашното, така че да не останат бучки. Добавете сместа при соса и гответе, докато се сгъсти. Върнете телешките рулца и сгорещете. Преди да сервирате, сложете рулцата в чиния, полейте със соса и поднесете с пюре от картофи. 





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта