Регистрация

Телешко в уреда за бавно готвене

Автор:
jeni
|
Дата:
21 Dec
|
Видяна:
865
Оцени рецептата

Необходими продукти:

2,5 кг телешко месо

2 1/2 ч вода

1 1/2 ч червен винен оцет

2 глави лук, нарязан на филийки

1 лимон, нарязан на филийки

1 с.л. захар

3 кубчета телешки бульон, натрошен

1/4 ч.л. смлян джинджифил

12 зърна карамфил

6 дафинови лист

6 цели зърна черен пипер

1/2 ч лук, нарязан

1/2 ч моркови, нарязани

1/4 ч целина, нарязана

1 ч натрошени джинджифилови бисквитки

 

Начин на приготвяне:

Смесете водата, оцета, нарязания лук, нарязания лимон, захарта, кубчетата бульон, джинджифила, карамфила, дафиновите листа и зърната черен пипер. Добавете месото. Покрийте и се съхранява в хладилник за 36 до 72 часа като обръщате месото от време на време. Извадете месото от маринатата; Прецедете маринатата и заделете една чаша. Поставете нарязаните зеленчуци в уреда за бавно готвене и поставете месото върху зеленчуците; Зaлейте със запазената марината. Покрийте и варете на слаб огън за 7-8 часа или на силен за 5 часа. Оставете месото да престои 15-20 мин. преди да нарежете. Добавете натрошените бисквити в течността в уреда и варете на висока мощност за 15 - 20 минути. Нарежете месото и поднесете със соса.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта