Телешко Адриана
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За горчичения сос:
3 с.л. дижонска горчица
Сокът на 1 лимон
170 г сметана
Сол на вкус
Пипер на вкус
За телешкото:
450 г телешки скалопини, изтънени с чукче
брашно
Зехтин
1 ч бяло вино
1/4 ч пилешки бульон
1/4 ч кафяв сос грейви
пресен магданоз, нарязан фино
За горчичения сос:
Смесете всички съставки в купа до получаването на гладък сос.
За телешкото:
Набрашнете леко месото. Сгорещете олиото в тиган и запържете телешкото за около 1 мин. от всяка страна. Отцедете мазнината и добавете виното в тигана. Оставете да заври, намалете котлона и добавете пилешкия бульон, соса грейви и горчичения сос. Добавете 1 чаена лъжичка нарязан магданоз и оставете да къкри за 3-4 минути. Извадете телешкото от тигана и подредете върху чиния за сервиране. Сгорещете хубаво соса и полейте месото в чинията. Поръсете всяка порция с нарязан пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ