Регистрация

Стефанова баница с мас, кисело зеле и свинско

Автор:
jordana
|
Дата:
22 Dec
|
Видяна:
885
Оцени рецептата

На Стефановден по традиция се прави зимна баница с месо и кисело зеле. Ето една рецепта от моя род, в който има няколко именяка на 27-и декември.

Необходими продукти:

1 пакет фини кори от 400-500 грама

100 г свинска мас

400 г кисело зеле (накиснете го във вода, за да се обезсоли, защото рискувате ястието да стане много солено)

400 г шарено свинско месо (може и обрезки, ако имате остатъци)

червен пипер

чубрица

Начин на приготвяне:

Разтопете маста. Месото нарежете на неголеми мръвки. Изсипете в сух сгорещен тиган и гответе докато се запечта - около 5 минути при почти постоянно разбъркване. Добавете след това киселото зеле, нарязано на ситно. Овкусете с червен пипер на богато и малко чубричка за аромат. Гответе докато влагата от зелето се позипари. Дръпнете от огъня, за да се охлади.

Вземете една кора. Намажете с част от маста, залепете върху нея втора и разпределете част от плънката. Навийте на пуричка. Можете да завиете и по друг начин, ако повече ви харесва. Прехвърлете готовата кора в намазана със свинска мас тава. Действайте така до изчерпване на количествата. Отгоре намажете пак с мас, поръсете с червен пипер и печете около 30 минути на 190 градуса една идея под средното ниво.

След изваждане покрийте баницата с вестник, а върху него и с хавлиена кърпа. Оставете така 5-10 минути да се отпусне.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта