Регистрация

Солен пай с аспержи и "Ементал"

Автор:
roni
|
Дата:
22 Mar
|
Видяна:
1016
Оцени рецептата

450 г аспержи (за предпочитане бели)

2 л вряща вода, смесена с 4 ч.л. сол

1 (23 см) коричка за пай, неопечена

85 г добре узряло сирене Ементал, едро настъргано

3/4 ч мляко

3/4 ч сметана за разбиване

2 средни яйца; леко разбити

1/4 ч прясно настърган пармезан

1 с.л. кирш

1 ч.л. сол

2 с.л. ситно нарязан пресен копър или 1/2 с.л. сушен копър

1/4 ч.л. индийско орехче, настъргано

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

 

Ементал е сухо, зряло сирене, което подчертава аромата на аспержите. Сервира се като основно ястие, за лек обяд или вечеря.

Загрейте фурната до 180°С. Отстранете грубите краища на аспержовите стебла, като оставите дръжките с дължина около 9 см. (Запазете изрязаните краища за супа). Обелете аспержите с белачка за зеленчуци, сложете ги в голяма тенджера, налейте вряща подсолена вода и сложете на умерен огън. Покрийте с капак и варете аспержите за около 10 минути, докато станат много крехки. Отцедете добре, върнете ги в тенджерата и гответе като разклащате съда на умерен огън продължение на 30 секунди или докато се изпари излишната вода. Подредете аспержите като спици на колело на дъното на кората за пай, с връхчетата насочени към центъра. Смесете млякото, сметаната, яйцата, пармезана, кирша, солта, копъра, индийското орехче и черния пипер и полейте течността равномерно върху аспержите. Пече се непокрито, за 35 минути, или докато плънката стегне. Извадете от фурната и охладете за поне 20 минути преди да нарежете.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта