Свинско филе с кленов сироп и пипер
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2,5 кг обезкостено свинско филе
1/2 ч прясно изцеден лимонов сок
1/4 ч царевично олио
6 с.л. кленов сироп
3 лука шалот, тънко нарязан на филийки
3 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
2 дафинови листа
2 връзки прясна мащерка
1 ч.л. лимонова кора
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
сол и черен пипер
За глазиране:
2 с.л. масло, разтопено
1/2 с.л. черен пипер
1/4 ч кленов сироп
1 с.л. лимонов сок
Сложете свинското в найлонова торбичка за готвене. Смесете сока, олиото, сиропа, шалота, чесъна, дафиновите листа, мащерката, лимоновата кора и черния пипер. Добавете сместа при месото в торбичката. Завържете торбичката и оставете в хладилника за една нощ или до 24 часа. Пригответе глазурата и се съхранява в хладилник: Оставете да достигне стайна температура, когато сте готови да я използвате. Загрейте фурната до 225 градуса. Извадете месото от маринатата. Изхвърлете марината. Сложете свинското върху решетка в тава. Поръсете със сол и пипер. Поставете в предварително загрята фурна за 10 мин. Намажете с глазурата и гответе още 5 минути. Намалете фурната до 180 градуса. Гответе 10 минути, като намажете веднъж. Продължете готвенето, като мажете на всеки 10 минути - около 20 минути. Извадете от фурната и оставете за 15 - 20 мин. преди да нарежете. Разделете на 32 еднакво големи филийки. Сложете филийките в чиния за сервиране. Поднесете с картофи.
Пригответе глазурата: Смесете всички съставки и оставете в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ