Свинско със скариди и пържен ориз
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч сварен ориз
3 с.л. фъстъчено или зеленчуково олио
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. паста от скариди
1/2 ч.л. захар
1 1/2 с.л. соев сос
2 ч.л. сос от стриди
2 яйца, леко разбити с
1 жълтък
1/2 ч сварени скариди
1/2 ч свинско на барбекю, нарязано на малки парчета
1/2 ч пилешко, сготвено, нарязано на малки парчета
1/2 ч пресен или замразен грах, бланширан
1 ч накъсана маруля
1/2 ч нарязан зелен лук
Натрошете ориза в голяма купа. Сгорещете голям тиган на умерено-силен огън. Добавете олиото и покрийте хубаво дъното. Когато е умерено горещо, добавете солта и скаридената паста, разбърква се в продължение на 5 секунди. Веднага добавете ориза и запържете бързо, като разбърквате, за да се отделят зърната, без оризът да покафенява (около 3 минути). Подправя се със захар, соев сос и сос от стриди. Запържете около 1 мин. Избутайте съставките в едната част на съда. Добавете сместа с разбитите яйца в центъра на тигана и се оставя да се сготви, като леко разбивате яйцата в центъра (около 1 минута). Смесете с ориза. Добавете скаридите, свинското, пилешкото, граха, марулята и зеления лук и се разбърква, докато всичко се сгорещи (около 2 минути).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ