Регистрация

Свинско с чушки

Автор:
gabi
|
Дата:
17 Jun
|
Видяна:
556
Оцени рецептата

4 свински котлета

2 с.л. царевично брашно

1 с.л. пълнозърнесто пшенично брашно

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. чесън на прах

1/2 ч.л. лук на прах

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч.л. смлян кимион

1 с.л. зехтин

1 зелена чушка, нарязана на ленти

1 червена чушка, нарязана на ленти

 

Изтънете месото с чукче за месо до дебелина от 0,5 см. Разбъркайте заедно царевичното брашно, брашното, червения пипер, чесъна, солта, лука на прах, черния пипер и кимиона. Потопете свинското месо във вода; оставете излишната вода да се отцеди. Покрийте със сместа с царевично брашно и от двете страни. Загрейте зехтина в голям тиган. Запържете месото на умерен огън за 4 минути. Обърнете и добавете чушките. Гответе още 4 мин. или до покафеняване на месото. Извадете от съда. Задушете чушките още 1-2 мин. до омекване, ако е необходимо. Поднесете свинското с чушките.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта