Свинско с чушки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 свински котлета
2 с.л. царевично брашно
1 с.л. пълнозърнесто пшенично брашно
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. лук на прах
1/4 ч.л. пипер
1/4 ч.л. смлян кимион
1 с.л. зехтин
1 зелена чушка, нарязана на ленти
1 червена чушка, нарязана на ленти
Изтънете месото с чукче за месо до дебелина от 0,5 см. Разбъркайте заедно царевичното брашно, брашното, червения пипер, чесъна, солта, лука на прах, черния пипер и кимиона. Потопете свинското месо във вода; оставете излишната вода да се отцеди. Покрийте със сместа с царевично брашно и от двете страни. Загрейте зехтина в голям тиган. Запържете месото на умерен огън за 4 минути. Обърнете и добавете чушките. Гответе още 4 мин. или до покафеняване на месото. Извадете от съда. Задушете чушките още 1-2 мин. до омекване, ако е необходимо. Поднесете свинското с чушките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ