Регистрация

Свинско с барбекю сос

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
17 Apr
|
Видяна:
608
Оцени рецептата

1,3 кг свинска плешка

2 с.л. суха червена чушка, натрошена

2 ч.л. сол

1 ч.л. смлян черен пипер

3/4 ч бял оцет

2 средно големи глави лук, ситно нарязан

1 зелена чушка - без семената и нарязана

2 ч барбекю сос

 

Измийте месото и подсушете с хартиени кърпи. Смесете червената чушка, солта и черния пипер. Втрийте сместа от всички страни на месото. Покрийте с восъчна хартия и оставете в хладилника за една нощ. Сложете в плитка тава и се оставя да престои на стайна температура 1 час. Загрейте фурната до 150ºС. Полейте месото с оцет на вкус. Поръсете с нарязания лук и зелена чушка. Изпечете до готовност. По време на печене, поливайте със соковете от тавата. Извадете от фурната и се оставя да престои 1 час. Запазете соковете в тавата. Нарежете месото на малки кубчета. Загрейте барбекю соса в голяма тенджера на слаб огън, докато се сгорещи. Отстранете мазнината от тавата и добавете соковете в барбекю соса. Прибавете свинското, лука и зелените чушки в соса и сгорещете, без да оставяте да заври. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта