Регистрация

Свинско в кафяв сос

Автор:
marto
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
966
Оцени рецептата

1 кг свинска плешка, обезкостена

1 1/2 парче тамаринд

14 сушени червени чушки чили, без семена, едро нарязани

1 1/2 пръчка канела

20 цели зърна карамфил

2 ч.л. кориандър, семена

2 ч.л. кимион, семена

2 ч.л. черно синапено семе

3/4 ч.л. зърна черен пипер

2 с.л. фино нарязан пресен джинджифил

2 с.л. чесън, счукан

1/2 ч ябълков оцет

1/2 ч фъстъчено олио

2 глави лук, нарязан

Сол

 

Нарежете месото на малки кубчета. Поставете тамаринда в неметална купа; налейте 1 1/2 чаши гореща вода и оставете да се накисва най-малко 1 час. С пръсти отцедете колкото може повече от месото и сока на тамаринда. Прецедете в купа и заделете. Изхвърлете остатъците. Сгорещете тиган на умерен огън. Добавете чили чушките, пръчиците канела, карамфила, кориандъра, кимиона, синапеното семе и зърната черен пипер; печете подправките, като разбърквате и разклащате тигана постоянно, докато кориандърът, кимионът и чили чушките станат няколко нюанса по-тъмни и всички подправки освободят аромата си. Това ще отнеме 3-4 минути. Прехвърлете в купа и оставете да се охлади. Смелете подправките в мелница и оставете настрана. Поставете джинджифила и чесъна в средно голяма неметална купа с оцет. Смесете със смлените печени подправки. Добавете месото и разбъркайте добре, за да се покрие със сместа с подправки. Покрийте купата и се съхранява в хладилник за една нощ или до 48 часа. Загрейте олиото в тиган, добавете лука и гответе, докато стане червеникаво-кафяв, 12 - 20 минути. Добавете месото (с маринатата) на две партиди, като се разбърква на средно-висока температура. Намалете огъня до умерен и гответе, като се разбърква често, докато почти всичката течност се изпари и мазнината се отдели от сместа. Добавете тамаринда и малко сол; сложете капак и оставете да къкри, докато месото омекне, около 1 час. Добавяйте вода, ако е необходимо. Сервирайте горещо с ориз на пара.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта