Свински котлети с плодова глазура
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 свински котлета, без кост
2 с.л. чеснов зехтин
За глазурата:
1/4 ч портокалов мармалад
1 с.л. лимонова кора; ситно настъргана
1 1/2 с.л. лимонов сок
1 1/2 с.л. соев сос
1/2 ч.л. джинджифил, смлян
1/8 ч.л. семена анасон
1/4 ч.л. бахар, смлян
Запечатайте месото от двете страни бързо в горещо олио. Поставя се в плитка тава и се пече при 180 градуса за 40 минути. Чесновият зехтин се приготвя като се потапят обелени, разполовени големи скилидки чесън в 1 чаша зехтин в деня преди употреба. Смесете всички съставки за глазурата много добре и сместа се оставя да престои, докато пържолите се запичат. След 40 минути извадете пържолите от фурната, намажете с глазура, обърнете и намажете с глазура и от другата страна. Върнете във фурната и продължете да готвите още 35 - 45 минути, до готовност на месото, като мажете на 15-минутни интервали. Подредете в чиния за сервиране и поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ