Регистрация

Свински котлети с плодова глазура

Автор:
elenkova
|
Дата:
18 Jul
|
Видяна:
662
Оцени рецептата

2 свински котлета, без кост

2 с.л. чеснов зехтин

За глазурата:

1/4 ч портокалов мармалад

1 с.л. лимонова кора; ситно настъргана

1 1/2 с.л. лимонов сок

1 1/2 с.л. соев сос

1/2 ч.л. джинджифил, смлян

1/8 ч.л. семена анасон

1/4 ч.л. бахар, смлян

 

Запечатайте месото от двете страни бързо в горещо олио. Поставя се в плитка тава и се пече при 180 градуса за 40 минути. Чесновият зехтин се приготвя като се потапят обелени, разполовени големи скилидки чесън в 1 чаша зехтин в деня преди употреба. Смесете всички съставки за глазурата много добре и сместа се оставя да престои, докато пържолите се запичат. След 40 минути извадете пържолите от фурната, намажете с глазура, обърнете и намажете с глазура и от другата страна. Върнете във фурната и продължете да готвите още 35 - 45 минути, до готовност на месото, като мажете на 15-минутни интервали. Подредете в чиния за сервиране и поднесете горещо.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта