Регистрация

Свински бут с плодов сос

Автор:
Генчев
|
Дата:
06 Feb
|
Видяна:
546
Оцени рецептата

1 свински бут

2 ч сок от ананас

1 ч мед

1 ч кафява захар

1 л гореща вода

1 ч касис

Настърганата кора на 1 портокал

Настърганата кора на 1 лимон

1/3 ч.л. царевично нишесте, разтворено в

1/2 ч вода

1/2 ч кафява захар

Сокът на 1 портокал

Сокът на 1 лимон

1/3 ч конфитюр от касис

1/4 ч бяло вино

Черни череши, по желание

 

Поставете месото в голяма тава и полейте със сока от ананас и меда. Поръсете с кафява захар. Печете в продължение на 2 часа на 160С. Междувременно, пригответе соса. В голяма тенджера, залейте с вряла вода касиса и се оставя да престои, докато се раздуе, около 20 минути. Нарежете портокаловите и лимоновите кори на много фини ивички с дължина около 2 см; бланширайте във вряща вода за 20 минути. Отцедете добре и оставете настрана. Добавете сместа с царевично нишесте при касиса и водата; варете, като се разбърква непрекъснато, на умерен огън, докато сосът се сгъсти и стане прозрачен. Добавете кафявата захар, портокаловия и лимонов сок, конфитюра и виното; разбърква се, докато конфитюрът се разтопи и се добавят приготвените портокалови и лимонови кори и черните череши. Сервира се топло, върху резени месо. Прави около 5 чаши сос.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта