Свински бут с плодов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 свински бут
2 ч сок от ананас
1 ч мед
1 ч кафява захар
1 л гореща вода
1 ч касис
Настърганата кора на 1 портокал
Настърганата кора на 1 лимон
1/3 ч.л. царевично нишесте, разтворено в
1/2 ч вода
1/2 ч кафява захар
Сокът на 1 портокал
Сокът на 1 лимон
1/3 ч конфитюр от касис
1/4 ч бяло вино
Черни череши, по желание
Поставете месото в голяма тава и полейте със сока от ананас и меда. Поръсете с кафява захар. Печете в продължение на 2 часа на 160С. Междувременно, пригответе соса. В голяма тенджера, залейте с вряла вода касиса и се оставя да престои, докато се раздуе, около 20 минути. Нарежете портокаловите и лимоновите кори на много фини ивички с дължина около 2 см; бланширайте във вряща вода за 20 минути. Отцедете добре и оставете настрана. Добавете сместа с царевично нишесте при касиса и водата; варете, като се разбърква непрекъснато, на умерен огън, докато сосът се сгъсти и стане прозрачен. Добавете кафявата захар, портокаловия и лимонов сок, конфитюра и виното; разбърква се, докато конфитюрът се разтопи и се добавят приготвените портокалови и лимонови кори и черните череши. Сервира се топло, върху резени месо. Прави около 5 чаши сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ