Регистрация

Сандвичи с рачешко

Автор:
jordana
|
Дата:
06 Feb
|
Видяна:
773
Оцени рецептата

4 средно големи раци с меки черупки - почистени и изплакнати

1/2 ч мътеница

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

1 ч царевично брашно

За адобо майонезата:

2/3 ч майонеза

2 ч.л. дижонска горчица

1 ч.л. пресен лимонов сок

2 ч.л. сос от консервирани люти чушки

3 с.л. ситно нарязани пресни билки, като магданоз, керевиз, кориандър и / или естрагон

За зелевата салата:

2 с.л. пресен лимонов сок

1 с.л. пресен портокалов сок

2 ч.л. дижонска горчица

1 с.л. настъргана портокалова кора

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

1/2 ч зехтин

2 с.л. ситно нарязани пресни билки, като магданоз, керевиз, кориандър и / или естрагон

1/2 червена чушка, почистена от семената и нарязана на тънки ленти от по 5 см дължина

1/2 жълта чушка, почистена от семената и нарязана на тънки ленти от по 5 см дължина

1/2 зелена чушка, почистена от семената и нарязана на тънки ленти от по 5 см дължина

4 ч ситно нарязано зеле

Фъстъчено олио за пържене

4 големи питки за хамбургер, разполовени

смесени зеленчуци и доматени филийки за - гарнитура

 

Поставете почистените раци в мътеница, като обръщате, за да се покрият хубаво и оставете да престоят в продължение на 15 минути. В плитка чиния смесете солта, черния пипер и брашното и заделете. В малка купа разбийте майонезата, горчицата, лимоновия сок, соса от лютите чушки и пресните билки. Опитайте соса и ако е необходимо добавете сол и пипер. Покрийте и оставете в хладилника до готовност за употреба. В малка купа разбийте лимоновия сок, портокаловия сок, горчицата, портокаловата кора, солта и черния пипер. Постепенно добавете зехтина на постоянен поток, като разбивате, докато винегретът се емулгира. Добавете пресните билки. В голяма купа смесете чушките и зелето и разбъркайте хубаво. Полейте с винегрета и разбъркайте отново. Покрийте и оставете в хладилника. В голям тиган сгорещете достатъчно фъстъчено масло. Извадете раците от мътеницата, остържете излишната мътеница с пръст и потопете раците в сместа с царевично брашно, така че да се покрият. Внимателно поставете раците в тигана и гответе до златисто кафяво от двете страни, като обърнете веднъж, за около 3 до 5 минути общо. Прехвърлете върху хартиени кърпи, за да се отцедят. За да направите сандвичите, намажете разполовените питки с майонезата, поставете по 1 рак и покрийте с малко зелева салата. Гарнирайте със смесени зеленчуци и доматени филийки.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта