Салата с кафяв ориз и зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 средно голяма глава лук, ситно нарязан
1 скилидка чесън, счукан
56 г зехтин
225 г дългозърнест кафяв ориз
340 мл зеленчуков бульон
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. куркума
225 г зелен боб
115 г грах, пресен или замразен
115 г царевица, прясна или замразена
1 червена чушка, нарязана
115 г фъстъци или кашу
Запържете лука и чесъна в зехтина, докато омекнат и до златисто. Добавете ориза и разбъркайте, докато се покрие равномерно с мазнината. Добавете бульона, солта и черния пипер. Оставете да заври и оставете да къкри за 40 минути. Оризът трябва да омекне и цялата течност да се абсорбира. През това време пригответе зеленчуците. Нарежете ситно зеления боб. Сварете го във вряща, подсолена вода, докато поомекне. Отцедете добре. Охладете ориза и зеленчуците и смесете с чушката. Добавете половината от ядките и поставете в купа за сервиране. Поръсете с останалите ядки. Поднесете с дресинг от зехтин и оцет, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ