Регистрация

Салата с кафяв ориз и зеленчуци

Автор:
desislavva
|
Дата:
15 May
|
Видяна:
1246
Оцени рецептата

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

1 скилидка чесън, счукан

56 г зехтин

225 г дългозърнест кафяв ориз

340 мл зеленчуков бульон

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. куркума

225 г зелен боб

115 г грах, пресен или замразен

115 г царевица, прясна или замразена

1 червена чушка, нарязана

115 г фъстъци или кашу

 

Запържете лука и чесъна в зехтина, докато омекнат и до златисто. Добавете ориза и разбъркайте, докато се покрие равномерно с мазнината. Добавете бульона, солта и черния пипер. Оставете да заври и оставете да къкри за 40 минути. Оризът трябва да омекне и цялата течност да се абсорбира. През това време пригответе зеленчуците. Нарежете ситно зеления боб. Сварете го във вряща, подсолена вода, докато поомекне. Отцедете добре. Охладете ориза и зеленчуците и смесете с чушката. Добавете половината от ядките и поставете в купа за сервиране. Поръсете с останалите ядки. Поднесете с дресинг от зехтин и оцет, ако желаете.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта