Регистрация

Рачешко с сос бешамел на фурна

Автор:
dobrinska
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
536
Оцени рецептата

450 г рачешко месо

1 с.л. масло или маргарин

1 с.л. брашно

1/2 ч мляко

1 ч.л. настърган лук

1 1/2 ч.л. сос Уорчестър

2 филийки бял хляб; коричките отстранени, нарязан на кубчета

1/2 ч майонеза

1 с.л. сок от лимон

1/2 ч.л. сол

щипка пипер

2 с.л. масло или маргарин

Червен пипер за поръсване

 

Разтопете масло или маргарин в тиган и добавете брашното. Бавно се добавя млякото при непрекъснато разбъркване, за да се получи гладка смес и без бучки. Варете, като се разбърква на умерен огън, докато сместа заври и се сгъсти. Добавете лука, соса Уорчестър и кубчетата хляб. Охладете. Прибавете майонезата, лимоновия сок, солта и черния пипер. В друг тиган, сгорещете масло или маргарин, докато леко покафенее. Добавете рачешкото и разбъркайте. Смесете със соса. Сложете сместа в отделни купички за печене. Поръсете с червен пипер. Печете на 230 градуса, докато се затоплят и леко покафенеят отгоре, 10 - 15 минути.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта