Рачешко с сос бешамел на фурна
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г рачешко месо
1 с.л. масло или маргарин
1 с.л. брашно
1/2 ч мляко
1 ч.л. настърган лук
1 1/2 ч.л. сос Уорчестър
2 филийки бял хляб; коричките отстранени, нарязан на кубчета
1/2 ч майонеза
1 с.л. сок от лимон
1/2 ч.л. сол
щипка пипер
2 с.л. масло или маргарин
Червен пипер за поръсване
Разтопете масло или маргарин в тиган и добавете брашното. Бавно се добавя млякото при непрекъснато разбъркване, за да се получи гладка смес и без бучки. Варете, като се разбърква на умерен огън, докато сместа заври и се сгъсти. Добавете лука, соса Уорчестър и кубчетата хляб. Охладете. Прибавете майонезата, лимоновия сок, солта и черния пипер. В друг тиган, сгорещете масло или маргарин, докато леко покафенее. Добавете рачешкото и разбъркайте. Смесете със соса. Сложете сместа в отделни купички за печене. Поръсете с червен пипер. Печете на 230 градуса, докато се затоплят и леко покафенеят отгоре, 10 - 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ