Регистрация

Рачешки палачинки

Автор:
Надежда
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
658
Оцени рецептата

450 г рачешко месо

1 ч извара

2 с.л. нарязан див лук

1/4 ч брашно

1 с.л. нарязан копър

4 големи яйца, разделени

Сол и черен пипер на вкус

Олио за готвене

Щипка лют червен пипер

 

Накълцайте наедро рачешкото и смесете с дивия лук, копъра, солта и черния пипер, лютия пипер, изварата, брашното и жълтъците. Разбийте белтъците на мек сняг и ги добавете в рачешката смес. Намажете голям тиган обилно с масло и се загрява, докато маслото заври. Изсипете 3 супени лъжици от тестото и разпределете по дъното на тигана като палачинка. Изпържете от едната страна в продължение на 2 - 3 минути, докато отдолу покафенее. Обърнете с шпатула внимателно и изпържете от другата страна за още 2 - 3 минути.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта