Рачешки кюфтенца с босилекова майонеза
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За кюфтенцата:
340 г рачешко месо
1/4 ч червени чушки, печени, от буркан, нарязани фино
3 с.л. босилекова майонеза
1 1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
3 ч галета
2 големи жълтъка
брашно
2 белтъка, леко разбити
3 с.л. масло
За босилековата майонеза:
3/4 ч майонеза
1/3 ч босилек, нарязан фино
1 с.л. лимонов сок
1 1/2 ч.л. чесън; счукан
1 1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
За кюфтенцата: Смесете месото от раци, червените чушки, босилековата майонеза и лимоновата кора в голяма купа. Прибавете половината галета и подправете на вкус със сол и черен пипер. Добавете жълтъците. Оформете кюфтенца от сместа. Оваляйте всяко в брашно и изтръскайте излишното. Намажете от двете страни с белтъците и покрийте с останалата галета. Покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко 2 часа или до 6 часа. Разтопете маслото в тиган и запържете кюфтенцата на партиди до златисто кафяво (около четири минути от всяка страна). Поставете по две кюфтенца в чиния и сервирайте с останалата босилекова майонеза. За босилековата майонеза: Смесете всички съставки в купа. Поръсете със сол и пипер на вкус. Покрийте и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко един час, за да се смесят ароматите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ