Пържено свинско с чесън
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч свинско филе, нарязано на тънки филийки
1 ч.л. прясно счукан чесън
1/4 ч зехтин
2 големи стръка зелен лук; нарязан на 3 см парчета
1 ч.л. рибен сос
1/2 ч.л. сладък черен соев сос
1/4 ч.л. мононатриев глутамат (по желание)
3 листа кориандър, нарязани
1 щипка черен пипер
Горещ сварен ориз
Смесете свинското със сосовете, мононатриевия глутамат и черния пипер, докато свинското месо се покрие добре с всички съставки. В голям тиган, сгорещете зехтина на умерен огън. Запържете чесъна за няколко секунди. Сложете сместа със свинско. При постоянно бъркане, гответе в продължение на 5-6 минути. Добавете зеления лук и гответе още 1-2 минути. Отстранете от огъня. Поръсете с кориандър. Сервирайте върху горещ сварен ориз, заедно с купа бистра супа. За супата: В голяма тенджера, кипнете 7 ч вода с 1 бр. пилешки гърди в продължение на 15 минути. Варете на слаб огън за 1 час. Обезкостете месото и го върнете в бульона. Добавете 1/2 ч нарязани бамбукови кълнове, 1 чаена лъжичка рибен сос, 1/2 ч.л. соев сос, 1 супена лъжица нарязан зелен лук, щипка мононатриев глутамат- по желание, щипка черен пипер и 1 лист цикория, нарязан. Гответе още 5 минути. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ