Регистрация

Пържено пилешко по китайски

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
22 Nov
|
Видяна:
956
Оцени рецептата

1 бр. цели пилешки гърди, без кожата и обезкостени

2 с.л. царевично нишесте - разделени

3 с.л. терияки сос, разделени

1/4 ч.л. лют червен пипер

4 ч.л. бял оцет

340 г маруля, накъсана

2 с.л. растително масло, разделени

1/3 ч печени фъстъци

 

Месото се нарязва на ивици. Смесете по 1 с.л. от следните продукти: царевично нишесте, терияки сос и черен пипер; добавете месото и се оставя да престои 15 минути. Междувременно, смесете останалата 1 супена лъжица царевично нишесте, 2 супени лъжици терияки сос, оцета и 3/4 чаша вода, заделете. Измийте и подсушете марулята и нарежете напречно на дебели ленти. Загрейте 1 супена лъжица олио в горещ тиган или уок на силен огън. Добавете пилешкото и се разбърква в продължение на 2 минути; извадете и заделете. Загрейте останалата 1 с.л. олио в същия тиган. Добавете марулята и се разбърква в продължение на 1 минута. Добавете пилешкото и сместа с терияки соса. Гответе, като се разбърква, докато сосът заври и се сгъсти. Махнете от огъня и добавете ядките.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта