Пържени пилешки хлебчета с гъбен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За хляба:
1 малка глава лук, нарязан фино
2 с.л. зехтин
900 г пилешка кайма
2 стръка целина, фино нарязана
1/4 ч наситнен пресен магданоз
1 1/2 ч.л. счукан чесън
2 големи яйца
1/4 ч мляко
1/4 ч настърган пармезан
1/2 ч галета
6 скилидки чесън, нарязан
1/4 ч зехтин
1 ч нарязани гъби
1/4 ч червено вино
1 ч пилешки бульон
2 с.л. несолено масло
В тенджера, запържете лука в мазнината над умерен огън, като се разбърква от време на време, докато омекне и се охлажда. В голяма купа смесете добре пилешкото, целината, магданоза, чесъна, яйцата, млякото, сиренето, галетата и лучената смес. Покрийте и се съхранява в хладилник за 1 час. Разделете на 5 порции и оформете 5 хляба. В голям дълбок тиган, запържете чесъна в мазнина над умерен огън, като се разбърква до златисто. Извадете и изхвърлете чесъна. Добавете пилешките хлябове и гответе, като се обръщат, до златисто. Добавете гъбите и виното и варете, докато течността се редуцира наполовина. Добавете пилешкия бульон и варете, покрито, за 20 минути. Прехвърлете хляба в чиния и варете соса, докато се редуцира наполовина. Смесете с маслото и се изсипва върху хляба.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ