Регистрация

Пържени пилешки хлебчета с гъбен сос

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
542
Оцени рецептата

За хляба:

1 малка глава лук, нарязан фино

2 с.л. зехтин

900 г пилешка кайма

2 стръка целина, фино нарязана

1/4 ч наситнен пресен магданоз

1 1/2 ч.л. счукан чесън

2 големи яйца

1/4 ч мляко

1/4 ч настърган пармезан

1/2 ч галета

6 скилидки чесън, нарязан

1/4 ч зехтин

1 ч нарязани гъби

1/4 ч червено вино

1 ч пилешки бульон

2 с.л. несолено масло

 

В тенджера, запържете лука в мазнината над умерен огън, като се разбърква от време на време, докато омекне и се охлажда. В голяма купа смесете добре пилешкото, целината, магданоза, чесъна, яйцата, млякото, сиренето, галетата и лучената смес. Покрийте и се съхранява в хладилник за 1 час. Разделете на 5 порции и оформете 5 хляба. В голям дълбок тиган, запържете чесъна в мазнина над умерен огън, като се разбърква до златисто. Извадете и изхвърлете чесъна. Добавете пилешките хлябове и гответе, като се обръщат, до златисто. Добавете гъбите и виното и варете, докато течността се редуцира наполовина. Добавете пилешкия бульон и варете, покрито, за 20 минути. Прехвърлете хляба в чиния и варете соса, докато се редуцира наполовина. Смесете с маслото и се изсипва върху хляба.





Виж още от категория "Основно ястие"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта