Пържена риба с гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 цели сивена, по около 225 г всеки, почистени
1/4 ч мляко
Сол
Прясно смлян черен пипер
1/3 ч брашно
3 с.л. олио
6 с.л. несолено масло
6 големи гъби, тънко нарязани
2 с.л. пресен лимонов сок
4 ч наситнен пресен магданоз
Поставете рибата в чиния, добавете млякото и се поръсва със сол и черен пипер. Обърнете няколко пъти, за да се покрие хубаво. Заделете. Разстелете брашното върху плоска чиния. Извадете рибата от млякото и оваляйте в брашно. Отстранете излишното. Загрейте половината олио в незалепващ тиган, достатъчно голям, за да побере три риби на един слой. Гответе на умерен огън за 4 минути от едната страна. Обърнете и гответе още 6 - 8 минути или до златисто. Прехвърлете в топла чиния и дръжте на топло. Повторете с останалото олио и риба Междувременно, разтопете 1 с.л. от маслото в тиган на силен огън. Добавете гъбите и се поръсва със сол и черен пипер. Запържете ги леко, като разклащате тигана, докато течността се изпари и гъбите са добре запечени. Подредете гъбите над рибата и се поръсва с лимонов сок. Разтопете останалото масло в тиган на силен огън, като се разклащате съда, докато маслото стане лешниково кафяво. Изсипете го върху рибата, поръсете с магданоз и сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ