Пържен див ориз с гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. зехтин
1 ч.л. джинджифил, счукан
2 ч.л. чесън, счукан
2 стръка зелен лук, нарязан
1/2 ч нарязан лук
1/2 ч кубчета целина
1/2 ч замразен грах с моркови
1/2 ч сварени скариди
1/4 ч нарязана на кубчета шунка
4 ч сварен див ориз
2 с.л. сос от стриди
2 ч.л. сусамово олио
щипка бял пипер
1/4 ч пилешки бульон
За златни нишки от яйца:
1 яйце
2 ч.л. зехтин
На златните нишки от яйца: За да направите златни нишки от яйца, загрейте на малък незалепващ тиган на умерен огън, докато се сгорещи. Добавят се 2 супени лъжици олио и 1 леко разбито яйце; наклонете тигана за да разпределите яйцето на тънък слой по дъното. Запържете, докато леко стегне, обърнете и запържете от другата страна за 30 секунди. Извадете и оставете да се охлади. Нарежете на тънки нишки. Сгорещете дълбок тиган на умерен висок огън. Добавете олиото, джинджифила и чесъна и се разбърква за 10 секунди. Добавете зеления лук, лука, целината, граха и морковите, скаридите, шунката и се разбърква за 2 минути. Намалете огъня до умерено слаб. Добавете дивия ориз, нишките яйца, соса от стриди, соевия сос, сусамовото олио, белия пипер и пилешкия бульон; разбърква се, за да се смесят добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ