Регистрация

Пържен див ориз с гъби

Автор:
marcheva
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
871
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

1 ч.л. джинджифил, счукан

2 ч.л. чесън, счукан

2 стръка зелен лук, нарязан

1/2 ч нарязан лук

1/2 ч кубчета целина

1/2 ч замразен грах с моркови

1/2 ч сварени скариди

1/4 ч нарязана на кубчета шунка

4 ч сварен див ориз

2 с.л. сос от стриди

2 ч.л. сусамово олио

щипка бял пипер

1/4 ч пилешки бульон

За златни нишки от яйца:

1 яйце

2 ч.л. зехтин

 

На златните нишки от яйца: За да направите златни нишки от яйца, загрейте на малък незалепващ тиган на умерен огън, докато се сгорещи. Добавят се 2 супени лъжици олио и 1 леко разбито яйце; наклонете тигана за да разпределите яйцето на тънък слой по дъното. Запържете, докато леко стегне, обърнете и запържете от другата страна за 30 секунди. Извадете и оставете да се охлади. Нарежете на тънки нишки. Сгорещете дълбок тиган на умерен висок огън. Добавете олиото, джинджифила и чесъна и се разбърква за 10 секунди. Добавете зеления лук, лука, целината, граха и морковите, скаридите, шунката и се разбърква за 2 минути. Намалете огъня до умерено слаб. Добавете дивия ориз, нишките яйца, соса от стриди, соевия сос, сусамовото олио, белия пипер и пилешкия бульон; разбърква се, за да се смесят добре.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта